E mafai ona taʻutaʻua le Tesla NACS o loʻo faʻatauina le atinaʻe masani?

Na faʻasalalau e Tesla lona faʻaogaina masani faʻaogaina i Amerika i Matu ia Novema 11, 2022, ma faʻaigoaina NACS.

Ata 1. Tesla NACS fa'atauga fa'aogaE tusa ai ma le upega tafaʻilagi aloaia a Tesla, o le NACS charging interface o loʻo i ai le faʻaaogaina o maila o le 20 piliona ma fai mai o ia o le sili ona matua o le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga i Amerika i Matu, ma lona voluma naʻo le afa o le CCS standard interface.E tusa ai ma faʻamatalaga na tuʻuina atu, ona o le tele o vaʻa a Tesla i le lalolagi atoa, o loʻo i ai le 60% sili atu nofoaga faʻapipiʻi e faʻaogaina ai fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi NACS nai lo nofoaga uma CCS faʻatasi.

I le taimi nei, o taʻavale faʻatau ma faʻatauina nofoaga na fausia e Tesla i Amerika i Matu e faʻaaogaina uma le faʻaogaina o le NACS.I Saina, o le GB / T 20234-2015 version of the standard interface e faʻaaogaina, ma i Europa, o loʻo faʻaaogaina le CCS2 standard interface.Tesla o loʻo faʻalauiloaina nei le faʻaleleia o ana lava tulaga faʻataʻitaʻiga i tulaga faʻale-atunuu o Amerika i Matu.

1,Muamua tatou talanoa e uiga i le tele

E tusa ai ma faʻamatalaga na tuʻuina atu e Tesla, o le tele o le faʻaogaina o le NACS e laʻititi nai lo le CCS.E mafai ona e vaʻavaʻai i le faʻatusatusaga o le tele o loʻo i lalo.

Ata 2. Fa'atusatusaga tele i le va o le NACS charging interface ma le CCSAta 3. Fa'atusatusaga fa'apitoa i le va o le NACS charging interface ma le CCS

E ala i le faʻatusatusaga o loʻo i luga, e mafai ona tatou iloa o le ulu o le Tesla NACS e matua laʻititi lava nai lo le CCS, ma o le mea moni o le a mama le mamafa.O lenei mea o le a sili atu ona faigofie le gaioiga mo tagata faʻaoga, aemaise lava teine, ma o le a sili atu le faʻaogaina o le tagata faʻaoga.

2,Fa'atonu poloka poloka ata ma feso'ota'iga

E tusa ai ma faʻamatalaga na tuʻuina atu e Tesla, o le poloka poloka poloka o le NACS e faʻapea;

Ata 4. NACS system poloka ata Ata 5. CCS1 poloka poloka ata (SAE J1772) Ata 6. CCS2 poloka poloka ata (IEC 61851-1)

Ole feso'ota'iga feso'ota'iga ole NACS e tutusa lelei ma le CCS.Mo le vaega fa'atonutonu ma su'esu'e i luga ole laupapa (OBC po'o le BMS) lea na fa'aaoga muamua le fa'aoga masani a le CCS, e le mana'omia le toe fa'atulagaina ma fa'atulaga, ma e fetaui lelei.E aoga lenei i le faʻalauiloaina o le NACS.

Ioe, e leai ni faʻatapulaʻaina o fesoʻotaʻiga, ma e fetaui lelei ma manaʻoga o le IEC 15118.

3,NACS AC ma DC eletise eletise

Na faʻasalalau foʻi e Tesla ia faʻasologa eletise autu o le NACS AC ma DC sockets.O fa'amaufa'ailoga autu e fa'apea:

Ata 7. NACS AC charging connector Ata 8. NACS DC charging connector

E ui o leAC ma DCtetee voltage e na o le 500V i faʻamatalaga, e mafai ona faʻalauteleina i le 1000V faʻafefe voltage, lea e mafai foi ona fetaui ma le 800V o loʻo iai nei.E tusa ai ma Tesla, o le 800V system o le a faʻapipiʻiina i luga o faʻataʻitaʻiga loli e pei o Cybertruck.

4,Fa'amatalaga fa'aoga

O le faʻamatalaga faʻamatalaga o le NACS e faʻapea:

Ata 9. NACS fa'amatalaga fa'aoga Ata 10. CCS1_CCS2 fa'amatalaga fa'aoga

NACS o se socket tu'ufa'atasi AC ma DC, a'oCCS1 ma le CCS2e eseese sockets AC ma DC.E masani lava, o le lautele lautele e sili atu nai lo le NACS.Ae ui i lea, o loʻo i ai foi se tapulaʻa a le NACS, o lona uiga, e le fetaui ma maketi faʻatasi ma le AC tolu-vaega malosiaga, e pei o Europa ma Saina.O le mea lea, i maketi e tolu-vaega malosiaga e pei o Europa ma Saina, NACS e faigata ona faʻaoga.

O le mea lea, e ui o le Tesla's charging interface e iai ona lelei, e pei o le tele ma le mamafa, e iai foʻi ni faʻaletonu.O lona uiga, o le AC ma le DC fefaʻasoaaʻi e faʻamoemoe e faʻaoga i nisi o maketi, ma o le faʻaogaina o le faʻaogaina o Tesla e le o se mea sili.Mai se vaaiga patino, o le faalauiloaina oNACSe le faigofie.Ae o manaʻoga o Tesla e mautinoa lava e le laʻititi, e pei ona e iloa mai le igoa.

Ae ui i lea, o le faʻaalia e Tesla o lona faʻatonuina o pateni faʻafesoʻotaʻi e masani lava o se mea lelei i tulaga o alamanuia poʻo atinaʻe tau alamanuia.A uma mea uma, o le alamanuia malosi fou o loʻo i ai pea i le amataga o le atinaʻe, ma e manaʻomia e kamupani i totonu o le alamanuia ona faʻaaogaina se uiga atinaʻe ma fefaʻasoaaʻi atili tekinolosi mo fefaʻatauaʻiga ma aʻoaʻoga aʻo tausia a latou lava tauvaga, ina ia faʻalauteleina ai le atinaʻe ma alualu i luma ole alamanuia.


Taimi meli: Nov-29-2023