Tele avanoa avanoa e alu ai i fafo mo le fa'aputuina o faupu'e

1. O fa'aputuga fa'atumu o masini fa'aopoopo malosi mo ta'avale malosi fou, ma e iai 'ese'esega i atina'e i totonu ma fafo.

1.1.O le fa'aputuina o se masini fa'aopoopo malosi mo ta'avale malosi fou

O le fa'aputuina o se masini mo ta'avale malosi fou e fa'aopoopo i le eletise.E fa'apea i ta'avale malosi fou e fa'apea le pamu kesi e fa'amumu ai ta'avale.O le fa'atulagaina ma le fa'aogaina o fa'aupuga o fa'aputuga e sili atu ona fetu'una'i nai lo fale kesi, ma e sili atu fo'i le mauoa.E tusa ai ma le pepa faʻapipiʻi, e mafai ona vaevaeina i puipui faʻapipiʻi faʻapipiʻi, faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi, faʻaputuga faʻapipiʻi feaveaʻi, ma isi, e talafeagai mo faʻasologa o nofoaga eseese;

E tusa ai ma le faʻavasegaina o faʻataʻitaʻiga faʻaoga, e mafai ona vaevaeina i faʻaputuga faʻapipiʻi lautele, faʻapipiʻi faʻapitoa faʻapitoa, faʻaputuga faʻapitoa, ma isi. kamupani fa'aputu, a'o fa'apipi'i fa'aputuga fa'apitoa o lo'o fa'apipi'iina i fa'aputuga fa'apitoa.Nofoaga e paka ai taavale, e le o tatala mo tagata lautele;

E tusa ai ma le faʻavasegaina o le faʻapipiʻiina o le saoasaoa (faʻatonuina o le mana), e mafai ona vaevaeina i faʻaputuga faʻapipiʻi vave ma faʻapipiʻi lemu;e tusa ai ma le faʻavasegaina o le faʻaaogaina o tekonolosi, e mafai ona vaevaeina i DC faʻapipiʻi faʻaputuga ma AC faʻapipiʻiina faaputuga.I le tulaga masani, DC fa'aputu fa'aputuga e maualuga atu le mana e fa'atonuina ma fa'avave le saoasaoa o le fa'atonuina, ae fa'agesegese le tau o fa'aputuga AC.

I totonu o le Iunaite Setete, e masani ona vaevaeina faʻaputuga faʻapipiʻi i tulaga eseese e tusa ai ma le malosi, e aofia ai le Laasaga 1 ma leLaasaga 2e masani ona faʻaputuina AC, lea e talafeagai mo le toetoe lava o taavale malosi fou uma, aʻo le faʻapipiʻiina vave o le tributary e le talafeagai mo taʻavale malosi fou uma, ma ituaiga eseese e maua mai i luga o tulaga eseese o fesoʻotaʻiga e pei o J1772, CHAdeMO, Tesla, ma isi.

I le taimi nei, e leai se tu'ufa'atasiga tu'ufa'atasia fa'atonuga fa'atatau o feso'ota'iga i le lalolagi.O tulaga autu o fesoʻotaʻiga e aofia ai le GB/T a Saina, le CHAOmedo a Iapani, le IEC 62196 a le Iuni a Europa, le SAE J1772 a le Iunaite Setete, ma le IEC 62196.

1.2.O le tuputupu aʻe o taavale fou malosi ma fesoasoani faʻavae e faʻamalosia ai le atinaʻeina gafataulimaina o faʻaputuga i loʻu atunuu

o lo'u atunu'u o lo'o fa'atupula'ia vave le atina'e o ta'avale malosi.o loʻo faʻaauau pea ona atiaʻe taʻavale malosi fou a loʻu atunuu, aemaise lava talu mai le 2020, o le saoasaoa o le faʻaogaina o taavale malosi fou ua faʻateleina vave, ma e oʻo atu i le 2022 ua sili atu i le 25%.Ole numera o taavale fou malosi o le a faʻaauau pea ona faʻateleina.E tusa ai ma faʻamaumauga a le Matagaluega o le Puipuiga a le Malo, o le aofaʻi o taavale malosi fou i le aofaʻi atoa o taavale i le 2022 o le a oʻo atu i le 4.1%.

Tele avanoa avanoa e alu ai i fafo mo le fa'aputuina o faaputuga1Ua tuʻuina atu e le setete le tele o faiga faʻavae e lagolago ai le atinaʻeina o le faʻapipiʻiina o fale gaosi oloa.O faʻatauga ma le umiaina o taavale fou malosi i loʻu atunuu o loʻo faʻaauau pea ona faʻatupulaia, ma faʻapea foi, o loʻo faʻaauau pea ona faʻalauteleina le manaʻoga mo fale faʻapipiʻi.I lenei tulaga, o le setete ma matagaluega talafeagai i le lotoifale ua tuʻuina atu le tele o faiga faʻavae e faʻamalosia malosi ai le atinaʻeina o le faʻapipiʻiina o fale gaosi oloa, e aofia ai le lagolago ma le taʻitaʻiga, fesoasoani tau tupe, ma sini faufale.

Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le tuputupu aʻe o taavale malosi fou ma le faʻamalosia o faiga faʻavae, o loʻo faʻaauau pea ona faʻatupulaia le numera o faʻaputuga i loʻu atunuu.E oʻo mai ia Aperila 2023, o le aofaʻi o faʻaputuga faʻapipiʻi i loʻu atunuu e 6.092 miliona.Faatasi ai ma i latou, o le aofaʻi o faʻaputuga faʻapipiʻi a le lautele na faʻateleina i le 52% i lea tausaga ma lea tausaga i le 2.025 miliona iunite, lea na faʻaputuina ai le DC mo le 42% mafa'aputuga ACe tusa ma le 58%.Talu ai e masani ona faʻapipiʻi faʻaputuga faʻapitoa faʻatasi ma taavale, o le faʻatupulaia o le pule e sili atu.Anapogi, faʻatasi ai ma le siʻitia o le 104% i le tausaga i le 4.067 miliona iunite.

O le fua faatatau o taavale-i-pile i loʻu atunuu e 2.5:1, lea o le fua faatatau o taavale-i-pile a le malo e 7.3:1.Vehicle-to-pile ratio, o lona uiga, o le fua faatatau o taavale fou malosi i le faʻaputuina o faaputuga.Mai le vaʻaiga o suʻesuʻega, e oʻo atu i le faaiuga o le 2022, o le fua faatatau o taavale i faaputuga i loʻu atunuu o le a 2.5: 1, ma o le tulaga lautele o loʻo faasolosolo malie le faʻaitiitia, o lona uiga, o loʻo faʻaleleia pea le faʻaogaina o nofoaga mo taavale malosi fou.Faatasi ai ma i latou, o le fua faatatau o taavale a le malo i faaputuga o le 7.3: 1, lea ua faasolosolo malie ona faateleina talu mai le faaiuga o le 2020. O le mafuaaga ona o le faatauina atu o taavale malosi fou ua vave ona tupu ma o le fua faatatau o le tuputupu ae ua sili atu i le alualu i luma o le fausiaina o le totogiina o tagata lautele. faaputuga;o le fua faatatau o taavale tumaoti i faaputuga o le 3.8: 1, o loʻo faʻaalia ai le faʻasolosolo malie.O lea tulaga e mafua ona o mea e pei o le faʻalauiloaina lelei o faiga faʻavae a le atunuʻu e faʻamalosia ai le fausiaina o faʻaputuga totogi tumaoti i totonu o nuʻu nofoia.

Tele avanoa avanoa e alu ai i fafo mo le fa'atumuina o faaputuga2E tusa ai ma le malepelepe o faʻaputuga faʻapipiʻi lautele, o le aofaʻi o faʻaputu DC a le lautele: o le aofaʻi o faʻaputuga AC lautele ≈ 4: 6, o lea o le fua faatatau o faʻaputuga DC lautele e tusa ma le 17.2: 1, lea e maualuga atu nai lo le fua faatatau o le AC lautele. faaputuga o 12.6:1.

O le fa'aopoopoina o le ta'avale i le fa'aputuga o lo'o fa'aalia ai le fa'asolosolo malie o le fa'aleleia atili.I le vaaiga faatupulaia, talu ai o faaputuga fou o le totogi o masina taitasi, aemaise o faaputuga fou o le totogi o tagata lautele, e le o vavalalata ma le faatauina atu o taavale malosi fou, e tele naua suiga ma mafua ai ona fesuisuiai le fua faatatau o faaputuga taavale fou i masina taitasi.O le mea lea, ta'i kuata O le caliber e fa'aaoga e fa'atatau ai le fa'aopoopoina o le ta'avale-to-pile ratio, o lona uiga, o le aofa'i o fa'atauga o ta'avale malosi fou fou ua fa'aopoopoina: o le aofa'i o fa'aputuga fa'aopoopo fou.I le 2023Q1, o le fa'aopoopo fou o le ta'avale i le fa'aputuga o le 2.5: 1, fa'aalia ai le fa'asolosolo malie i lalo i le aotelega.Faatasi ai ma i latou, o le fua faatatau fou o taavale-to-pile a le malo o le 9.8: 1, ma o le fua faatatau fou o taavale-to-pile fou e 3.4: 1, lea e faʻaalia ai foi se faʻaleleia atili.aga'iga.

1.3.O le fausiaina o nofoaga i fafo e totogi ai e le atoatoa, ma e tele le gafatia e tupu ai

1.3.1.Europa: O le atinaʻeina o le malosi fou e ese, ae o loʻo i ai avanoa i le faʻapipiʻiina o faaputuga

O taavale malosi fou i Europa o loʻo faʻatupulaia vave ma e maualuga le faʻaogaina.O Europa o se tasi o itulagi e sili ona taua i le puipuiga o le siosiomaga i le lalolagi.O loʻo faʻauluina e faiga faʻavae ma tulafono faatonutonu, o loʻo faʻatupulaia vave le atinaʻeina o taavale afi fou a Europa ma maualuga le faʻaogaina o le malosi fou.Na ausia le 21.2%.

Ole fua ole taavale-i-pile i Europa e maualuga, ma o loʻo i ai se va tele i fale faʻapipiʻi.E tusa ai ma fuainumera IEA, o le fua faatatau o faaputuga taavale a le malo i Europa o le a tusa ma le 14.4: 1 i le 2022, lea e naʻo le 13%.E ui lava o loʻo faʻatupulaia vave le maketi o taʻavale malosi a Europa, o le fausiaina o nofoaga faʻapipiʻi faʻafetaui e faʻasolosolo i tua, ma o loʻo i ai faʻafitauli e pei o nai nofoaga faʻapipiʻi ma faʻagesegese le saoasaoa o le saoasaoa.

O le atinaʻeina o le malosi fou e le tutusa i atunuu Europa, ma o le fua faatatau o taavale a le malo i faaputuga e ese foi.I tulaga o vaevaega, Nouei ma Suetena o loʻo i ai le maualuga maualuga o le faʻaogaina o le malosi fou, e oʻo atu i le 73.5% ma le 49.1% i le 2022, ma o le fua faatatau o taavale a le malo i faaputuga i atunuu e lua e maualuga atu nai lo le averesi Europa, e oʻo atu i le 32.8: 1 ma le 25.0 i le faasologa: 1.

Siamani, Peretania, ma Farani o le tele o atunuu faatau taavale i Europa, ma le saoasaoa o le ulu atu o le malosi fou e maualuga foi.I le 2022, o le aofaʻi fou o le faʻaogaina o le malosi i Siamani, Peretania, ma Farani o le a oʻo atu i le 28.2%, 20.3%, ma le 17.3%, i le faasologa, ma o le aofaʻi o taavale a le malo o le 24.5: 1, 18.8: 1, ma le 11.8. :1, ta'itasi.

Tele avanoa avanoa e alu ai i fafo mo le fa'atumuina o faaputuga3

E tusa ai ma faiga faʻavae, o le Iuni a Europa ma le tele o atunuʻu Europa ua faʻasolosolo faʻavae faiga faʻaosofia poʻo le totogiina o faiga faʻavae fesoasoani e fesoʻotaʻi ma le fausiaina o fale faʻapipiʻi e faʻaosofia ai le atinaʻeina o nofoaga faʻapipiʻi.

1.3.2.Amerika: E manaʻomia ona faʻanatinati faʻatumauina nofoaga e totogi ai, ma galulue faʻatasi le malo ma pisinisi

I le avea ai ma se tasi o maketi taʻavale tele i le lalolagi, ua faʻagesegese le alualu i luma o le Iunaite Setete i le fanua o le malosi fou nai lo Saina ma Europa.I le 2022, o le faʻatau atu o taavale malosi fou o le a sili atu i le 1 miliona, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le tusa ma le 7.0%.

I le taimi lava e tasi, o le atinaʻeina o le maketi faʻapipiʻi a le lautele i totonu o le Iunaite Setete e fai si tuai, ma e leʻo maeʻa fale faʻasalalau lautele.I le 2022, o le fua faatatau o taavale a le malo i faaputuga i le Iunaite Setete o le a 23.1: 1, lea e 21.9%.

O le Iunaite Setete ma nisi o setete ua fautuaina foi faiga faavae mo le totogiina o fale, e aofia ai se poloketi a le malo o Amerika e fausia ai le 500,000 charging piles e atoa le US$7.5 piliona.O le aofaʻi o loʻo avanoa i setete i lalo o le polokalame NEVI e $ 615 miliona i le FY 2022 ma le $ 885 miliona i le FY 2023. E taua le matauina o le faʻapipiʻiina o faaputuga o loʻo auai i le poloketi a le malo tele o Amerika e tatau ona gaosia i le Iunaite Setete (e aofia ai le gaosiga o gaosiga. pei o fale ma fa'apotopotoga), ma ia Iulai 2024, e le itiiti ifo i le 55% o tau vaega uma e mana'omia e sau mai le Iunaite Setete.

I le faaopoopo atu i faiga faʻavae, o kamupani faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma kamupani taʻavale ua faʻamalosia malosi foi le fausiaina o fale faʻapipiʻi, e aofia ai le tatalaina e Tesla o se vaega o le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga, ma le ChargePoint, BP ma isi kamupani taʻavale o loʻo galulue faʻatasi e faʻapipiʻi ma fausia faaputuga.

O le tele o kamupani fa'apipi'i i le lalolagi o lo'o fa'agaoioia fo'i le fa'afaigaluegaina i totonu o le Iunaite Setete e fa'atula'i nofoaga fou, nofoaga po'o laina gaosiga e gaosia ai fa'aputuga i totonu o le Iunaite Setete.

2. Fa'atasi ai ma le fa'avavevaveina o le atina'e o le alamanuia, o le maketi i fafo o lo'o molia fa'aputuga e sili atu ona fetu'una'i.

2.1.O le pa i le gaosiga o loʻo taoto i totonu o le faʻatonuga, ma o le pa e alu i fafo o loʻo taoto i le faʻamaonia masani.

2.1.1.O le pusa AC e maualalo pa puipui, ma o le totonugalemu o le faʻaputu DC o le faʻaogaina o le module

Ole pa puipui ole gaosiga ole fa'aputuga o le AC e maualalo, ma le fa'aogaina o le module i totonuDC fa'aputuina fa'aputugao le vaega autu.Mai le vaʻaiga o le galuega faʻavae ma le faʻatulagaina o le fausaga, o le AC / DC faʻaliliuina o taavale malosi fou e iloa e le uta i luga o le laupapa i totonu o le taʻavale i le taimi o le AC, o le mea lea o le fausaga o le faʻapipiʻiina o le AC e faigofie tele ma e maualalo le tau. .I le DC molia, o le faagasologa o le liua mai le AC i le DC e manaʻomia ona faʻamaeʻaina i totonu o le faʻaputuga faʻapipiʻi, o lea e manaʻomia ai ona iloa e le module faʻapipiʻi.O le faʻaogaina o le module e aʻafia ai le mautu o le matagaluega, le faʻatinoga ma le saogalemu o le faaputuga atoa.O le vaega autu o le DC charging pile ma o se tasi o vaega e iai le maualuga o pa puipui faʻapitoa.O lo'o tu'uina atu le fa'atauga o le module e aofia ai Huawei, Infy power, Sinexcel, ma isi.

2.1.2.O le pasia o tusipasi fa'apitoa i fafo ose tulaga e mana'omia mo pisinisi i fafo

O lo'o iai pa puipui fa'amaonia i maketi i fafo.Saina, Europa, ma le Iunaite Setete ua tuʻuina atu tulaga faʻamaonia talafeagai mo le faʻapipiʻiina o faaputuga, ma o le pasia o tusipasi o se mea e manaʻomia muamua mo le ulufale atu i le maketi.O tulaga fa'amaonia a Saina e aofia ai le CQC, ma isi, ae leai se fa'atonuga fa'amaonia mo le taimi nei.O tulaga faʻamaonia i le Iunaite Setete e aofia ai le UL, FCC, Energy Star, ma isi.I le aotelega, o le faigata o tulaga faʻamaonia o le Iunaite Setete> Europa> Saina.

2.2.Fa'alotoifale: Fa'ato'a maualuga le fa'atinoina o galuega, fa'atauva'a malosi i le fa'aputuga uma o feso'ota'iga, ma le fa'aauauina pea o le avanoa

O le faʻatonuga o tagata faʻapipiʻi faʻapipiʻi fale e fai si maualuga, ma e tele tagata faʻatauvaʻa i le fesoʻotaʻiga atoa o faʻaputuga, ma o le faʻatulagaga e faʻataʻapeʻapeina.Mai le vaaiga o le faʻapipiʻiina o tagata faʻapipiʻi, Telefoni ma Xingxing Faʻamatalaga mo le toeitiiti 40% o le maketi faʻapipiʻi a le lautele, ma le maualuga o le maketi, CR5 = 69.1%, CR10 = 86.9%, lea o le maketi DC CR5 a le lautele. = 80.7%, O le maketi fa'aputuga fa'asalalauga lautele CR5=65.8%.Vaʻavaʻai i le maketi atoa mai le pito i lalo i le pito i luga, o loʻo faʻapipiʻiina foi e le aufaipisinisi eseese ni faʻataʻitaʻiga eseese, e pei o le Telefoni, Xingxing Charging, ma isi, faʻataʻatia i luga ma lalo ifo o le filifili pisinisi e aofia ai le gaosiga atoa o gaosiga, ma o loʻo i ai foi e pei o Xiaoju Charging, Cloud Quick Charging, ma isi mea e faʻaaogaina le malamalama O le faʻataʻitaʻiga o aseta e tuʻuina atu ai fofo mo le faʻaputuga atoa poʻo le faʻatautaia.E tele naua gaosiga o faaputuga atoa i Saina.Se'i vagana ai fa'ata'ita'iga tu'ufa'atasiga tu'usa'o e pei ole Telefoni ma Fetu Fa'atonu, o le fa'aputuga atoa o lo'o fa'ata'ape'apeina.

Ole numera o faʻaputuga faʻasalalau lautele i loʻu atunuu e faʻamoemoe e oʻo atu i le 7.6 miliona i le 2030. Mafaufau i le atinaʻeina o pisinisi fou o taavale malosi a loʻu atunuu ma fuafuaga faʻavae a le atunuʻu, itumalo ma taulaga, e faʻatatau i le 2025 ma le 2030, o le numera o faʻaputuga faʻasalalau lautele i Saina o le a oʻo atu i le 4.4 miliona ma le 7.6 miliona, ma le 2022-2025E ma le 2025E O le CAGR o le -2030E o le 35.7% ma le 11.6% taʻitasi.I le taimi lava e tasi, o le a faasolosolo malie foʻi le faʻatupulaia o le aofaʻi o faʻaputuga vave faʻapipiʻi a tagata lautele.E fa'atatau e o'o atu i le 2030, 47.4% o fa'aputuga fa'apipi'i fa'alaua'itele o le a vave fa'aputu fa'aputuga, fa'aleleia atili le poto masani a tagata fa'aoga.

Tele avanoa avanoa e alu ai i fafo mo le fa'atumuina o faaputuga4

2.3.Europa: O loʻo faʻavavevave le fausiaina o faʻaputuga faʻapipiʻi, ma o loʻo faʻateleina le aofaʻi o faʻaputuga vave.

O le avea o Peretania ma faʻataʻitaʻiga, o le faʻaogaina o maketi o faʻatonuga faʻapipiʻi e maualalo ifo nai lo Saina.I le avea ai ma se tasi o atunuu malosi fou i Europa, o le aofaʻi o faʻaputuga faʻasalalau lautele i Peretania o le a faʻatatau mo le 9.9% i le 2022. Mai le vaʻaiga a le maketi a Peretania, o le aofaʻi atoa o maketi e maualalo ifo nai lo le maketi a Saina. .I totonu o le maketi faʻapipiʻi faʻasalalauga lautele, ubitricity, Pod Point, bp pulse, ma isi mea o loʻo i ai le maualuga o le maketi, CR5 = 45.3%.O fa'aputuga fa'atosina fa'atosina a le lautele ma fa'aputuga fa'atosina vave tele I totonu o ia mea, InstaVolt, bp pulse, ma Tesla Supercharger (e aofia ai matala ma Tesla-fa'apitoa) e silia ma le 10%, ma CR5=52.7%.I luga o le itu atoa o le gaosiga o faaputuga, o tagata sili maketi maketi e aofia ai le ABB, Siemens, Schneider ma isi fale gaosi oloa i le fanua o le eletise, faʻapea foʻi ma kamupani malosi latou te iloa le faʻatulagaina o le faʻapipiʻiina o fale gaosi oloa e ala i le mauaina.Mo se faʻataʻitaʻiga, na maua e le BP se tasi o kamupani sili ona tele o loʻo faʻatauina taʻavale eletise i Peretania i le 2018. 1. Chargemaster ma Shell na maua le ubitricity ma isi i le 2021 (BP ma Shell o loʻo tuʻufaʻatasia uma le gaosiga o suauʻu).

I le 2030, o le aofaʻi o faʻaputuga faʻasalalau lautele i Europa e faʻamoemoe e oʻo atu i le 2.38 miliona, ma o le a faʻaauau pea ona faʻateleina le aofaʻi o faʻaputuga vave.E tusa ai ma tala faʻatatau, e oʻo atu i le 2025 ma le 2030, o le aofaʻi o faʻaputuga faʻasalalau lautele i Europa o le a oʻo atu i le 1.2 miliona ma le 2.38 miliona, ma le CAGR o le 2022-2025E ma le 2025E-2030E o le a 32.8% ma le 14.7% taʻitasi.o le a pulea, ae o le vaega o faʻaputuga vave faʻapipiʻi lautele o loʻo faʻateleina foi.E fa'atatau e o'o atu i le 2030, 20.2% o fa'aputuga o lo'o fa'apipi'iina fa'alaua'itele o le a fa'aputu vave.

2.4.Amerika: O le avanoa maketi e sili atu ona fetuutuunai, ma o loʻo pulea nei ituaiga faʻapitonuʻu

O le faʻatonuina o maketi o fesoʻotaʻiga i totonu o le Iunaite Setete e maualuga atu nai lo Saina ma Europa, ma o loʻo pulea e faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu.Mai le vaaiga o le numera o le faʻapipiʻiina o nofoaga o fesoʻotaʻiga, o loʻo nofoia e le ChargePoint le tulaga maualuga ma se vaega o le 54,9%, sosoo ai ma Tesla ma le 10,9% (e aofia ai le Level 2 ma le DC Fast), sosoo ai ma Blink ma SemaCharge, o kamupani Amerika foi.Mai le vaaiga o le numera o le totogiina o taulaga EVSE, o loʻo maualuga pea le ChargePoint nai lo isi kamupani, faʻamaumauga mo le 39.3%, sosoo ai ma Tesla, faʻamaumauga mo le 23.2% (e aofia ai le Level 2 ma le DC Fast), sosoo ai ma le tele o kamupani Amerika.

I le 2030, o le aofaʻi o faʻaputuga faʻasalalau lautele i le Iunaite Setete e faʻamoemoe e oʻo atu i le 1.38 miliona, ma o le a faʻaauau pea ona faʻaleleia le aofaʻi o faʻaputuga vave.E tusa ai ma tala faʻatatau, e oʻo atu i le 2025 ma le 2030, o le aofaʻi o faʻaputuga faʻasalalau lautele i le Iunaite Setete o le a oʻo atu i le 550,000 ma le 1.38 miliona, ma le CAGR o le 2022-2025E ma le 2025E-2030E o le a 62.6% ma le 20.2%, i le faasologa.E tutusa ma le tulaga i Europa, o loʻo nofoia pea le tele o faʻaputuga faʻagesegese, ae o le vaega o faʻaputuga vave faʻapipiʻi o le a faʻaauau pea ona faʻaleleia.E fa'atatau e o'o atu i le 2030, 27.5% o fa'aputuga o lo'o fa'apipi'iina fa'alaua'itele o le a fa'aputu vave.

Tele avanoa avanoa e alu ai i fafo mo le fa'atumuina o faaputuga52.5.Fuafuaga Avanoa Maketi

Faʻavae i luga o suʻesuʻega o loʻo i luga o le faʻalapotopotoga faʻapipiʻi faʻasalalau lautele i Saina, Europa, ma le Iunaite Setete, e manatu o le aofaʻi o faʻaputuga faʻasalalau lautele o le a tupu i le CAGR i le vaitau 2022-2025E, ma le numera o faʻaputuga fou. fa'aopoopo i tausaga ta'itasi o le a maua e ala i le toesea o le aofa'i o mea e teu.E tusa ai ma le tau o le iunite o oloa, o fa'aputuga fa'agesegese a le atunu'u o lo'o tau ile 2,000-4,000 yuan/set, ma tau mai fafo e 300-600 tala/set (o lona uiga, 2,100-4,300 yuan/set).O le tau o 120kW faʻaputu vave faʻapipiʻi i totonu o le atunuʻu e 50,000-70,000 yuan / seti, ae o le tau o 50-350kW faʻapipiʻi faʻapipiʻi mai fafo e mafai ona oʻo atu i le 30,000-150,000 tala / seti, ma le tau o le 120kW faʻapipiʻi vave faʻaputu e tusa ma le 30,000-150,000 tala. -60,000 tala/set.E fa'atatau e o'o atu i le 2025, o le aofa'iga atoa o avanoa tau maketi o fa'aputuga fa'aputu i Saina, Europa, ma le Iunaite Setete o le a o'o atu i le 71.06 piliona yuan.

3. Iloiloga o kamupani autu

O kamupani mai fafo o loʻo i totonu o le faʻapipiʻiina o fale gaosi oloa e aofia ai le ChargePoint, EVBox, Blink, BP Pulse, Shell, ABB, Siemens, ma isi. Kamupani faʻapitonuʻu e aofia ai Autel, Sinexcel,SINAEVSE, TGOOD, Gresgying, etc. Faatasi ai ma i latou, o loʻo iai foi kamupani faʻapipiʻi i totonu o le atunuʻu ua agaʻigaʻi i luma i le o atu i fafo.Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o oloa a CHINAEVSE ua maua UL, CSA, Energy Star tusipasi i le Iunaite Setete ma CE, UKCA, MID tusi faamaonia i le Iuni a Europa.O CHINAEVSE ua ulufale i le BP Lisi o fa'aputuga fa'aputu fa'atau oloa ma gaosi oloa.


Taimi meli: Iul-10-2023