O le a le umi e fa'aola atoa ai se ta'avale eletise fou?

O le a le umi e fa'aola atoa ai se ta'avale eletise fou?
O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga faigofie mo le taimi e faʻaalu ai taavale eletise fou:
Taimi Totogi = Malosiaga o le Maa / Malosiaga
E tusa ai ma lenei fua fa'atatau, e mafai ona tatou fa'atatauina pe o le a le umi e alu e fa'atumu atoa ai.
I le faʻaopoopoga i le malosi o le maa ma le faʻaogaina o le mana, lea e fesoʻotaʻi saʻo i le taimi e faʻapipiʻi ai, paleni paleni ma le vevela vevela o mea masani foi ia e aʻafia ai le taimi o le faʻatonuina.
O le a le umi e alu ai mo se eletise eletise fou

1. Malosiaga maa
O le malosi o le maa o se tasi lea o faʻailoga taua e fua ai le faʻatinoga o taʻavale eletise fou.I se faaupuga faigofie, o le tele o le malosi o le maa, o le maualuga foi lea o le eletise mama eletise o le taavale, ma le umi o le taimi e manaʻomia ai le faʻatonuina;o le laʻititi le malosi o le maa, o le maualalo o le eletise eletise mama o le taʻavale, ma le puʻupuʻu o le taimi e manaʻomia ai le faʻatonuina.
fa'ata'ita'iga:
① Ole malosi ole maa ole Chery eQ1 ole 35kWh, ma le ola ole maa ole 301 kilomita;
② Ole malosi ole maa ole ola ole maa ole Tesla Model X o le 100kWh, ma le mamao ole folauga e oʻo atu ile 575 kilomita.
Ole malosi ole maa ole ta'avale eletise fou fa'apipi'i e fai si la'ititi, e masani lava ile va o le 10kWh ma le 20kWh, o lona uiga la e maualalo le laina eletise mama, e masani lava 50 kilomita i le 100 kilomita.
Mo le faʻataʻitaʻiga tutusa, pe a tutusa le mamafa o le taavale ma le afi afi, o le tele o le malosi o le maa, o le maualuga lea o le vaʻavaʻa.

O le BAIC New Energy EU5 R500 version o lo'o i ai le ola o le maa e 416 kilomita ma le malosi o le maa o le 51kWh.O le R600 version o lo'o i ai le ola o le maa o le 501 kilomita ma le malosi o le maa o le 60.2kWh.

2. Malosiaga tau
O le faʻaaogaina o le mana o se isi faʻailoga taua e fuafua ai le taimi o le faʻatonuina.Mo le taavale lava lea e tasi, o le tele o le mana e faʻatumu ai, o le puʻupuʻu o le taimi e manaʻomia ai.O le malosiaga moni e molia ai le taavale eletise fou e lua ona aʻafiaga: o le maualuga o le malosi o le faʻaputuina ma le maualuga o le mana o le AC o loʻo faʻatonuina le taavale eletise, ma o le mana moni e molia ai le laʻititi o nei tau e lua.
A. Le maualuga o le malosi o le faʻaputuga faʻapipiʻi
O malosiaga masani o le AC EV Charger e 3.5kW ma le 7kW, o le maualuga o le tau o le 3.5kW EV Charger o le 16A, ma le maualuga o le tau o le 7kW EV Charger e 32A.

B. Ta'avale eletise AC fa'atonuina le malosi maualuga
Ole tapula'a maualuga ole malosiaga ole AC o lo'o fa'atauina ai ta'avale eletise fou e fa'aalia i itu e tolu.
① AC fa'atauga tau
O faʻamatalaga mo le AC faʻapipiʻiina uafu e masani ona maua i luga o le igoa o le EV port.Mo taʻavale eletise mama, o se vaega o le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga o le 32A, o lea e mafai ai ona oʻo atu le malosi o le faʻatonuina i le 7kW.O loʻo i ai foʻi nisi o taʻavale eletise mama e faʻapipiʻiina taulaga i le 16A, e pei o Dongfeng Junfeng ER30, o lona maualuga o loʻo faʻatonuina o le 16A ma le mana o le 3.5kW.
Ona o le laʻititi laʻititi o le maa, o le taʻavale faʻapipiʻi faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina i le 16A AC faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga, ma le maualuga o le mana e molia e tusa ma le 3.5kW.O se numera laʻititi o faʻataʻitaʻiga, e pei o le BYD Tang DM100, o loʻo faʻapipiʻiina i le 32A AC charging interface, ma le maualuga o le mana e mafai ona oʻo atu i le 7kW (e tusa ma le 5.5kW fuaina e tagata tietie).

② Malosiaga tapula'a o luga o le laupapa uta
Pe a faʻaaogaina le AC EV Charger e faʻapipiʻi ai taavale eletise fou, o galuega autu a AC EV Charger o le sapalai ma le puipuiga.O le vaega e fa'aliliuina ai le paoa ma fa'aliliuina ai le taimi nei i le sa'o sa'o mo le fa'atumuina o le maa o le uta lea i luga o le laupapa.O le fa'atapula'aina o le mana o le uta i luga o le laupapa o le a a'afia sa'o ai le taimi e fa'atauina ai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, BYD Pese DM faʻaaogaina le 16A AC charging interface, ae o le maualuga o le faʻatonuina o le taimi nei e mafai ona oʻo atu i le 13A, ma le mana e faʻatapulaʻa ile 2.8kW~2.9kW.O le mafuaʻaga autu o le faʻagata i luga o le laupapa e faʻatapulaʻaina le maualuga o le faʻatonuina o le taimi nei i le 13A, e ui lava o le 16A faʻapipiʻi faʻapipiʻi e faʻaaogaina mo le faʻatonuina, o le taimi tonu o loʻo molia o le 13A ma le mana e tusa ma le 2.9kW.

E le gata i lea, mo le saogalemu ma isi mafuaʻaga, e mafai e nisi taʻavale ona seti le faʻatapulaʻaina o le taimi nei e ala i le faʻatonuga tutotonu poʻo le APP feaveaʻi.E pei o Tesla, o le tapulaa o loʻo iai nei e mafai ona faʻatulagaina e ala i le faʻatonuga tutotonu.Pe a mafai e le faaputuga faʻapipiʻi ona tuʻuina atu le maualuga o le taimi nei o le 32A, ae o le faʻatonuga o loʻo faʻatulagaina i le 16A, ona molia lea i le 16A.O le mea moni, o le fa'atulagaina o le mana e fa'atulaga ai fo'i le tapula'a o le mana o le uta i luga o le laupapa.

I le aotelega: o le malosi maa o le faʻataʻitaʻiga3 tulaga masani e tusa ma le 50 KWh.Talu ai o loʻo lagolagoina e le faʻamau i luga o le laupapa le maualuga o le faʻatonuina o le taimi nei o le 32A, o le vaega autu e aʻafia ai le taimi o le faʻatonuina o le AC charging pile.

3. Totogi Fa'atutusa
O le tau paleni e fa'atatau i le fa'aauauina o le totogi mo se vaitaimi pe a mae'a le fa'atonuga lautele, ma o le fa'atonuga o pusa maa maualuga-voltage o le a faapaleniina ta'itasi maa lithium cell.O le fa'atatauga paleni e mafai ona fa'atutusa ai le voluma o sela ta'itasi ma'a, ma fa'amautinoa ai le fa'atinoga atoa o le pusa maa maualuga.Ole averesi ole taimi ole tau ole taavale atonu e tusa ma le 2 itula.

4. Ambient vevela
O le maa malosi o le taavale eletise fou o se maa lithium ternary poʻo se maa lithium iron phosphate.A maualalo le vevela, faʻaitiitia le saoasaoa o le lithium i totonu o le maa, faʻagesegese le gaioiga o vailaʻau, ma e le lelei le malosi o le maʻa, lea o le a oʻo atu ai i le umi o le taimi e molia ai.O nisi ta'avale e fa'avevela le ma'a i se vevela fa'apitoa a'o le'i fa'atumuina, lea e fa'aumi ai fo'i le taimi e fa'aalu ai le maa.

E mafai ona vaʻaia mai luga o le taimi e molia ai e maua mai le malosi o le maa / mana faʻapipiʻi e tutusa lava ma le taimi tonu e molia ai, pe a faʻapea o le mana e faʻatonuina o le laʻititi lea o le mana o le faʻaputuina o le AC ma le mana o le luga. -pepa laupapa.Mafaufau i le paleni o le faʻatonuina ma le faʻapipiʻiina o le vevela, o le eseesega e masani lava i totonu ole 2 itula.


Taimi meli: Me-30-2023