O faiga faʻavae e mamafa tele, ma o Europa ma Amerika faʻapipiʻi faʻaputu maketi ua ulufale atu i se vaitau o le televave o atinaʻe

vave atinae1

Faʻatasi ai ma le faʻamalosia o faiga faʻavae, o le faʻapipiʻiina o maketi maketi i Europa ma le Iunaite Setete ua ulufale atu i se vaitau o le televave o atinaʻe.

1) Europa: O le fausiaina o le faʻapipiʻiina o faaputuga e le vave pei o le tuputupu aʻe o taavale fou malosi, ma o le feteʻenaʻiga i le va o le fua o taavale i faaputuga ua faʻateleina.O faʻatauga o taavale fou malosi i Europa o le a faʻateleina mai le 212,000 i le 2016 i le 2.60 miliona i le 2022, faʻatasi ai ma le CAGR o le 52.44%.Ole fua ole taavale-i-pile o le a maualuga ile 16:1 ile 2022, e faigata ai ona faʻafetaui manaʻoga i aso taʻitasi o tagata faʻaoga.

2) Iunaite Setete: O loʻo i ai se vaʻa manaʻomia tele mo le faʻapipiʻiina o faaputuga.I lalo o le talaaga o le toe faʻaleleia o le taumafaina, o le faʻatauina o taavale fou malosi i le Iunaite Setete na toe faʻaleleia vave le tuputupu aʻe lelei, ma le numera o taavale malosi fou i le Iunaite Setete na siitia mai le 570,000 i le 2016 i le 2.96 miliona i le 2022;o le fua faatatau o taavale i faaputuga i le tausaga lava e tasi sa maualuga e pei o le 18:1.fa'aputuga o utava.

3) E tusa ai ma faʻatusatusaga, o le maketi o le faʻapipiʻiina o faaputuga i Europa e faʻamoemoe e oʻo atu i le 40 piliona yuan i le 2025, ma o le maketi o le faʻaputuina o faaputuga i le Iunaite Setete o loʻo faʻamoemoeina e oʻo atu i le 30 piliona yuan, o se faʻaopoopoga tele mai le 16.1 piliona ma le 24.8 piliona i le 2022.

4) O maketi a Europa ma Amerika e sili atu le tau, ma o tupe mama a kamupani faʻaputu e tetele, mafaaputuga Sainakamupani ua faamoemoe e faatelevave a latou faalautelega i fafo.

I le itu tuʻuina atu, oloa + auala + pe a uma ona faʻatau atu, o loʻo i ai i fale gaosi oloa le tele-terminal ma le faʻatulagaina o uiga.

1) Oloa: O oloa faʻapipiʻiina i fafo e iai manaʻoga faʻapitoa faʻapitoa ma se taamilosaga faʻamaonia umi.O le pasia o le tusipasi o lona uiga o le mauaina o se “tusifolau oloa”.Mo le fa'alauteleina o maketi i fafo, o lo'o mana'omia pea e le au gaosi oloa i totonu o le atunu'u le tu'ufa'atasia o mea lelei ma auala lelei.I le taimi nei, o kamupani gaosi eletise e muamua ona iloa a latou oloa o loʻo alu i fafo, ma o le faaputuga atoa o pisinisi o loʻo faasolosolo malie ona faʻalauteleina i luga o le fanua.

2) Auala: I le taimi nei, o kamupani faʻaputu a loʻu atunuu e masani ona faʻavae i luga o latou lava pisinisi uiga ma mea lelei, faʻapipiʻi loloto i se auala faʻapitoa e faʻamaeʻa ai le atinaʻeina o maketi i fafo.

3) Ina ua mae'a fa'atau atu: o lo'u atunu'u o lo'o i ai ni fa'aletonu i fafo pe a uma ona fa'atau.O le fausiaina o se fesoʻotaʻiga pe a uma ona faʻatau atu o le ki lea i le manuia umi.E maua ai e tagata fa'aoga le poto masani o auaunaga i le faagasologa atoa mai le fa'atauga i le mae'a fa'atau, ina ia fa'aleleia atili ai le fa'atauva'a o fa'aputuga i maketi i fafo.

E tusa ai ma tulaga faʻatauvaʻa, o Europa o loʻo faʻasalalau ma Amerika i Matu o loʻo faʻamautu.

1) Europa: E ui lava o loʻo pulea e le au faʻatautaia le maketi o loʻo faʻatauina, e toʻatele tagata gaosiga o loʻo auai ma e laʻititi le va, ma e maualalo le faʻaogaina o pisinisi;le atinae o letotogi vavemaketi pulea e kamupani taavale e matua le tutusa.E mafai e kamupani fa'aputuga a Saina ona fa'aoga lelei a latou lava tekonolosi ma le avanoa o le Alaleo e mafai ai ona o atu oloa i fafo, ma fa'agaoioia pisinisi fa'atosina vave a Europa.

2) Amerika i Matu: O le maketi faʻapipiʻi faʻapipiʻi i Amerika i Matu o loʻo iai aʻafiaga ulu.O le ChargePoint, o se ta'ita'i e fa'atautaia le moli aseta, ma Tesla, o se kamupani ta'avale ta'avale fou i le lalolagi, o lo'o taula'i atu i le fa'atinoina o feso'ota'iga fa'atosina vave.O le maualuga o le fa'atauva'a o maketi e fa'atupuina ai le maualuga o pa puipui o le tauvaga, ma fa'afaigata ai mo tagata gaosi oloa mai isi atunu'u ona ulufale tetele.

Va'ai i luma i le lumana'i, fa'atosina vave + fa'amalulu vai, o lo'o manino le fa'atupuina o fa'aputuga o lo'o alu i fafo.

1) Faʻatonuina vave: O le faʻapipiʻiina o le eletise maualuga o se faiga fou i le faʻaleleia o tekinolosi faʻaopoopo malosi.O le tele o nofoaga o loʻo i ai nei DC vave faʻapipiʻiina i le maketi o loʻo i ai se malosiaga i le va60kWma160kW.I le lumana'i, e fa'amoemoe e fa'alauiloa fa'aputuga vave fa'atumu i luga atu o le 350kW i le fa'aoga fa'atino.O lo'o i ai i lo'u atunu'u le fa'aogaina o masini fa'apolopolo fa'aagaga fa'aagaaga, ma e fa'amoemoe e fa'avavevave le fa'atulagaina o modules maualuga i fafo ma faoa ai sea maketi muamua.

2) Faʻafefe vai: I le tulaga o le faʻateleina o le malosi o faʻapipiʻi faʻapipiʻiina, o auala masani e faʻafefe ai le ea e faigata ona faʻamalieina manaʻoga faʻafefe o le maualuga o le faʻaogaina o modules;mai le vaaiga o le taamilosaga atoa o le olaga, e mafai ona faʻaitiitia ai le gau o le tamaoaiga e mafua mai i siʻosiʻomaga faigata ma faʻaitiitia le tau o le tausiga ma le tausiga.O le tau o galuega e maua mai i le tausiga, o le tau atoa e le maualuga, lea e faʻaleleia ai le faʻatupulaia o tupe maua mulimuli o le faʻapipiʻiina o tagata faʻapipiʻi, ma o le a avea foi ma se filifiliga maualuga mo pisinisi a Saina e alu i fafo.

vave atinae2


Taimi meli: Iuni-26-2023